back to top
luni, mai 20, 2024
More

  Stiai ca exista o femeie care a nascut 69 de copii?

  Când vine vorba de recorduri mondiale, unul dintre cele mai uimitoare și controversate este cel al femeii care a născut cei mai mulți copii. Numele ei este Valentina Vassilyeva și a trăit în Rusia, în secolul al XVIII-lea. Potrivit unor surse istorice, ea a avut 27 de sarcini, dintre care 16 au fost gemeni, 7 tripleți și 4 cvadrupleți. Astfel, a stabilit recordul mondial pentru cea mai mare familie din istorie. Din cei 69 de copii, 67 au supraviețuit până la vârsta adultă. Dar cât de adevărată este această poveste și cum a fost posibil acest fenomen?

  sat rusesc

  Cine a fost Valentina Vassilyeva?

  Valentina Vassilyeva a fost din Shuya, un oraș din regiunea Ivanovo, situat la aproximativ 250 de kilometri de Moscova. Ea s-a căsătorit cu Feodor Vassilyev, un alt țăran, în jurul anului 1725. În același an, ea a născut pentru prima dată, un set de gemeni. De atunci, ea a continuat să nască aproape în fiecare an, până în 1765, când a avut ultima sarcină, tot un set de gemeni. În total, ea a născut 69 de copii, dintre care 56 de băieți și 13 fete. Ea a murit în 1782, la vârsta de 76 de ani.

  Cum a fost documentat acest record?

  Povestea lui Valentina Vassilyeva a fost relatată pentru prima dată într-un număr din 1783 al revistei The Gentleman’s Magazine, care era o publicație britanică de cultură și știință. Revista a preluat informația de la un comerciant englez din Sankt Petersburg, care a primit-o de la un preot din Shuya, care a ținut evidența nașterilor din oraș. Revista a adăugat că Valentina Vassilyeva urma să fie prezentată împărătesei Ecaterina a II-a, care era interesată de acest caz.

  Povestea a fost confirmată și de alte surse, precum o carte de istorie a Rusiei scrisă de Ivan Nikitich Boltin în 1788, o carte de statistică a Rusiei scrisă de B. F. J. Hermann în 1790 și o carte de panoramă a Sankt Petersburgului scrisă de Alexander Pavlovich Bashutskiy în 1834. Toate aceste surse au menționat numele, numărul și sexul copiilor lui Valentina Vassilyeva, precum și faptul că doar doi dintre ei au murit la naștere sau în copilărie.

  Povestea a fost inclusă și în Cartea Recordurilor Guinness, care a recunoscut-o ca fiind cea mai prolifică mamă din lume. Cartea a afirmat că această poveste este adevărată, bazându-se pe sursele contemporane care au documentat-o.

  Cum a fost posibil acest fenomen?

  Povestea lui Valentina Vassilyeva ridică multe întrebări și dubii, atât din punct de vedere medical, cât și istoric. Cum a fost posibil ca o femeie să aibă atât de multe sarcini multiple și să supraviețuiască lor? Cum a fost posibil ca atâția copii să supraviețuiască în condițiile grele din secolul al XVIII-lea? Cum a fost posibil ca o familie atât de numeroasă să se întrețină și să se îngrijească?

  Unii experți au sugerat că Valentina Vassilyeva ar fi avut o condiție genetică rară, numită hiperovulație, care presupune eliberarea a mai multor ovule în timpul unui ciclu menstrual. Această condiție ar fi crescut șansele de a avea sarcini multiple, mai ales dacă ar fi fost combinată cu o altă condiție genetică, numită hiperfertilitate, care presupune o capacitate crescută de a concepe. De asemenea, unii experți au sugerat că Valentina Vassilyeva ar fi avut o dietă bogată în produse lactate, care ar fi stimulat producția de hormoni fertili.

  Alți experți au ridicat însă suspiciuni asupra veridicității acestei povești, considerând-o improbabilă și neconfirmată. Ei au argumentat că sursele care au relatat-o nu au fost suficient de credibile și de verificate, că nu există dovezi directe și independente care să ateste existența lui Valentina Vassilyeva și a copiilor ei, că nu există explicații plauzibile pentru supraviețuirea și îngrijirea unei familii atât de mari și că nu există nicio dovadă că împărăteasa Ecaterina a II-a a aflat sau a întâlnit-o pe Valentina Vassilyeva.

  Astfel, povestea lui Valentina Vassilyeva rămâne una dintre cele mai uimitoare și controversate din istoria umanității, care încă nu a fost clarificată și dovedită. Este posibil ca ea să fi fost o femeie reală, care a avut o fertilitate excepțională și o rezistență remarcabilă, sau o legendă, care a fost inventată sau exagerată de-a lungul timpului. Indiferent de adevăr, ea a intrat în Cartea Recordurilor și în imaginația multora, ca fiind femeia care a născut 69 de copii.

  69 de copii

  Surse: allthatsinteresting.com
  Wikipedia
  Guinness World Records

  Andreea Oancea
  Andreea Oanceahttps://happytv.ro/
  Exploratoare a cuvintelor și visătoare neobosită, iubitoare de frumos, practic și sens în fiecare pagină a vieții cu toate nuanțele ei.

  Lasă un răspuns

  Citește și ...

  spot_img