back to top
marți, octombrie 21, 2025
More

    Rețete de vară. Preparate ușoare și rapide

    În continuare vă prezentăm diverse rețete de vară, preparate ușoare și rapide.

    Feminine.ro continuă seria deliciilor de vară, prin prezentarea periodică a diverse rețete, de mâncare, dar și de băuturi. Surprindeți papilele gustative cu savoarea preparatelor răcoroase de vară. Vedeta zilei este roșia. Vezi mai jos în ce rețete am folosit-o.

    Idei de rețete de vară 

    Cele mai îndrăgite rețete pe timp de vară sunt cele care nu te fac să stai cu orele în fața cuptorului sau aragazului. De cele mai multe ori din cauza căldurii evităm sau amânăm ora mesei. Hrana și hidratarea nu trebuiesc neglijate sub nicio formă. Chiar dacă simțim că nu avem poftă de mâncare sau că nu știm ce să mai mâncam, tot avem nevoie de vitaminele și nutrienții din mâncare. 

    Mai jos vei găsi două rețete de supă cremă perfect de făcut în zilele toride. Astfel, reușim să ne luăm și vitaminele atât de necesare în zilele de vară

    Preparate ușoare și rapide

    retete-supa-crema-gazpacho-femininero
    Rețete. Supă cremă gazpacho / Sursa foto: Profimedia
    • Supa gazpacho

    Sănătoasă și gustoasă, supa gazpacho reprezintă un deliciu pe timp de vară. 

    Ingrediente:

    6 roșii coapte tăiate în sferturi;

    1 castravete mediu tăiat în bucăți mari;

    1 ardei gras curățat și tăiat în bucăți mari;

    1 ceapa mica curățată, tăiată gros;

    2 căței de usturoi tăiat;

    2 linguri de oțet de vin roșu;

    4 linguri de ulei de măsline;

    2 felii de pâine fără coajă;

    Sare și piper după gust;

    Sare și piper (după gust);

    500 ml apă rece;

    Sos iute (opțional).

    Mod de preparare:

    Se adaugă în blender roșiile, castravetele, ardeiul gras, ceapa , usturoiul și pâinea ;i se mixează până obținem o consistență fină. Se adaugă oțetul de vin roșu, uleiul de măsline, sare și piper după propriul gust. Se mixează din nou pentru a se combina toate ingredientele.

    Pentru a răci supa se adaugă apa rece, cantitatea poate fi ajustată în funcție de cum ne dorim consistența. 

    Supa se servește rece, astfel este recomandată să fie consumată după ce a stat în prealabil la frigider timp de minim două ore.  

    retete-supa-crema-de-rosii-cu-busuioc-femininero
    Rețete de vară. Supă cremă de roșii cu busuioc. sursa foto: Profimedia
    • Supă cremă de roșii și busuioc

    Continuăm în același registru și vă prezentăm o rețetă simplă și răcoritoare de supă cremă de roșii asezonată cu busuioc.

    Ingrediente: 

    1 kg de roșii coapte tăiate sferturi;

    1 ceapă mare tocată;

    2 căței de usturoi pisați;

    1 morcov tăiat in bucăți mici;

    1 tulpină de țelină;

    1 cartof mic pentru consintență;

    1 litru de apă sau supă de legume pentru un gust mai bogat;

    2 linguri de ulei de măsline;

    Sare și piper;

    Frunze de busuioc proaspăt;

    Smântână sau iaurt grecesc pentru servire.

    Mod de preparare:

    Într-o oală se încinge uleiul de măsline, după care se adaugă ceapă și usturoiul la călit pe foc mediu. Se adaugă și morcovul și țelina pentru încă cinci minute. 

    Se adaugă roșiile și cartoful și se toarnă apa sau supa de legume peste ele. Asezonăm cu sare și piper după gust și lăsăm să fiarbă. 

    Supa trebuie să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, timp în care legumele devin moi.

    După ce s-au gătit legumele se adaugă compoziția în blender și se mixează până când supa devine moale și fină. 

    Pentru finisare vom folosi frunzele de busuioc pe care le lăsăm întregi și le amestecăm în supă. 

    Servește supa rece sau la temperatura camerei, decorată cu smântână sau iaurt grecesc. 

    CITIȚI ȘI: Rețete de vară. Preparate pentru cod roșu de caniculă (feminine.ro)

    Lasă un răspuns

    Citește și ...

    spot_img