Este caniculă și ne așteaptă zile cu atenționări de cod roșu. Vă prezentăm idei de rețete de vară perfecte pentru zilele toride din această perioadă.
Vara ne dorim să nu petrecem mult timp în bucătărie, lângă aragaz. De asemenea, ne putem confrunta cu lipsa poftei de mâncare din cazua căldurii. Nu trebuie sa neglijăm acest aspect, iar pe lângă hidratarea corespunzătoare cu minim doi litri de apă pe zi, trebuie sa acordăm atenție și hranei.
Rețete de vară
Feminine.ro pornește seria deliciilor de vară, prin prezentarea periodică a diverse rețete, de mâncare, dar și de băuturi. Surprindeți papilele gustative cu savoarea preparatelor răcoroase de vară.

Preparate pentru cod roșu de caniculă
- Salată de vară
Ușoară, răcoritoare, dar și plină de nutrienți, salata de vară este opțiunea perfectă pentru un prânz rapid și delicios.
Ingrediente:
2 roșii tăiate mediu
1 castravete tăiat felii
1 ceapă roșie mică, tăiată subțire
75 g brânză feta
50 g năut sau 100 g de năut din conservă
2 linguri ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
Sare și piper (după gust)
Pătrunjel proaspăt, tocat (opțional)
Instrucțiuni:
Într-un bol mare, se vor amesteca legumele tăiate (roșiile, castravetele și ceapa).
Se adaugă brânza feta și năutul.
Dacă folosiți năut uscat, măsurați 50 de grame de năut uscat și lasați-l la înmuiat în apă rece peste noapte, minim 8 ore. Fierbeți năutul în apă proaspătă timp de aproximativ 60-90 de minute, sau până când acesta se înmoaie. După ce năutul este fiert și răcit se adaugă ăn salată.
Dacă foloșiți năut din conservă, scurge-ți bine 100 de grame și adăugați-l în salată.
Dressing-ul salatei este unul simplu, într-un bol mic se amestecă bine zeama de lămâie cu uleiul de măsline și se asezonează cu sare și piper.
Pentru un plus de savoare poți adăuga pătrunjel tocat.
Într-un castron, amestecă bine toate ingredientele și bucură-te de o masă simplă, sățioasă și delicioasă.
- Salată de vară crocantă
Transformă cu ușurință rețeta prezentată mai sus într-o salată crocantă. Înlocuiește năutul din salată cu niște cartofi copti și bucură-te de textura pe care aceștia o oferă.
Fiind o rețetă de vară, recomandăm să coaceți cartofii seara, după apusul soarelui, ori dimineața până în ora 09.
Astfel, vei profita din plin de nutrienții legumelor, necesare în această perioadă toridă și vei avea un prânz delicios, ori o cină crocantă. Plină de texturi și arome, este o rețetă perfectă pentru zilele de vară.
Rămâi alături de feminine.ro și vezi ce rețete de vară îți pregătim pentru zilele următoare.
CITIȚI ȘI: Retete delicioase cu doar 3 Ingrediente – Feminine